Get Adobe Flash player
Forró drót: 06/20-327-8164
(katt. a Kosár feliratra a részletekért)

  Kosár

A kosár üres.

Bejelentkezés

Szűrők

Webáruházunkban kapható minden típushoz olaj,levegő, pollen és üzemanyagszűrő is.


Kedvezményes árainkról itt érdeklődhet.
 

Kedvezmények

Partnereink

Mielőtt nem túl késő, avagy az elhanyagolt szűrőcserék következményei!

Kezdjük az alapokkal – mi a szűrő feladata? Felhasználási területtől függetlenül, a szűrők kiszűrik a szennyeződéseket a folyadékokból vagy a gázüzemű közegekből. Ezek a részecskék folyamatosan tömítik el a szűrő felületét,így csökkentve a szűrők élettartamát. Az átlagos személyautókban mindössze négy szűrő csereperiódusával kell tisztában lenni. Ezek a levegőszűrő, az olajszűrő, az üzemanyagszűrő, és a pollenszűrő. A teherautóknál már nem ilyen egyszerű a helyzet, több mindenre kell odafigyelni. Sok haszonjárműben megtalálhatóak a másodlagos levegőszűrő, üzemanyag előszűrő, váltószűrő, stb…

Gondoljuk végig mi történik, mikor a csereperiódus során felhalmozódó szennyeződések  eldugítják a szűrőt? A rendszer nem hogy nem védi a járművet, hanem sokszor további problémák forrásává válik.

Levegőszűrő

A hengerben elégetett hatalmas mennyiségű levegő ezen a szűrőn keresztül jut a motorba. Az eldugult szűrő ellenállásával csökkenti a bejutatható levegőmennyiséget, ezáltal többletfogyasztást, teljesítményvesztést okozva.

Olajszűrő

A motorolaj zárt körben kering, minden ciklus során áthalad az olajszűrőn mielőtt visszajutna az olajteknőbe. A csereperiódusán túl bent hagyott szűrő már gyorsan eldugul és a keringés akadályozójává válik és ekkor már az olaj a megkerülő szelepen keresztül szűretlenül áramlik a motorba, ami komoly károsodásokat és akár az alkatrészek megszorulását is idézheti elő. Az okozott kár sokszorosa lehet egy olajszűrő árának.

Üzemanyagszűrő

A motorunkban elégő üzemanyag számos tartályon konténereken, aknán és végül a saját gépjárművünk üzemanyagtartályán keresztül jut el a végső felhasználásig. Ezek közül mindegyik tartalmaz kisebb-nagyobb szennyeződéseket. Különösen a mai diesel befecskendező rendszerek érzékenyek erre a szennyeződésekre. Ezek a szennyeződések több százezer forintos kárt is képesek okozni. Tehát az üzemanyagszűrő fő feladata, hogy ezeket a szennyeződéseket ne engedje a befecskendező rendszerbe és kiválassza az üzemanyagban lévő vizet. Extrém esetben az eldugult üzemanyagszűrő a gépjármű üzemképtelenségét is okozhatja.

Pollenszűrő

Közvetlenül nem befolyásolja a jármű működését, azonban cseréjének elmulasztása így is komoly károkat és kellemetlenségeket és egészségügyi kockázatot okozhat. Ez a szűrő tartja tisztán a légkondicionáló és a szellőzőrendszer csatornáit. Az ezekben esetleg megtelepedő baktériumtörzsek kiirtása költséget, a rajtuk átáramló levegő légúti betegséget okozhat.

Összefoglalásul elmondhatjuk, hogy a rendszeres szűrőcsere költségeit sokszorosan meghaladja az elmulasztásból származó kár.  

                                                 

 

Webáruházunkban kapható: Mann- Filter, Knecht- Mahle, Filtron, Sofima, Ufi, Armafilt, Wix, Alco, Starline, Zaffo, szűrők teljes választéka.

Kérje autójához való, kedvező szűrő ajánlatunkat.

Szolgáltatások

Személyes átvétel esetén, ingyenesen elvégezzük gépjárműve fékolaj vizsgálatát!

Kövess minket Facebookon